Ministerul rus de Externe, avertisment pentru Seul și Washington: Amplasarea scutului american antirachetă în Coreea de Sud afectează securitatea Rusiei şi Chinei

Ministerul rus de Externe, avertisment pentru Seul și Washington: Amplasarea scutului american antirachetă în Coreea de Sud afectează securitatea Rusiei şi Chinei
Foto: nationalinterest.org

Ministerul rus de Externe avertizează că decizia amplasării unui scut american antirachetă pe teritoriul Coreei de Sud ar putea avea consecințe grave asupra securității strategice a Rusiei și Chinei, informează agenția TASS.

"Decizia Washingtonului de dezvoltare în mod unilateral a unui sistem de apărare strategică antirachetă şi amplasarea acestui sistem în diverse regiuni ale globului, inclusiv în nord-estul Asiei, va afecta în mod negativ balanţa strategică internaţională şi regională”, se arată în comunicatul transmis la finalul unei conferinţe între Rusia şi China pe teme de securitate în nord-estul Asiei.

SUA și Coreea de Sud au luat decizia instalării sistemului de apărare terestru mobil de mare altitudine THAAD care are ca scop protecția împotriva amenințărior venite din partea Coreei de Nord.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)