Ministrul american al apărării, Ashton Carter: SUA nu vor schimba atitudinea față de acțiunile Rusiei în Ucraina

Ministrul american al apărării, Ashton Carter: SUA nu vor schimba atitudinea față de acțiunile Rusiei în Ucraina
Foto: jpupdates.com

Discuțiile Statelor Unite cu Rusia nu vor schimba atitudinea americanilor față de acțiunile Moscovei în Ucraina și politica de scancțiuni împotriva acesteia pentru rolul său în criza ucraineană, potrivit lui Ashton Carter, ministrul american al apărării, la finalul discuției cu omologul său ucrainian, Stepan Polotorak.

De altfel, SUA vor începe să antreneze în curând soldați ucrainieni, potrivit Agerpres.

‘Suntem hotărâți să ajutăm Ucraina să-și apere frontierele și să-și prezerve integrarea teritorială’, spune Ashton Carter, adăugând că Rusia trebuie să pună capăt ocupației și tentativei de anexare a Crimeii.

Statele Unite ale Americii și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)  au sprijinit guvernul de la Kiev, care acuză Rusia de livrări de arme către rebelii proruși din estul țării. Acest fapt este dezmințit în continuare de Federația Rusă.

SUA va continua să coopereze cu Rusia în domeniile în domeniile în care interesele celor două țări se intersectează, arătând că sunt multe semne de întrebare în ceea ce privește interesele rusești și americane în Orientul Mijlociu.