Ministrul Bogdan Aurescu: Arestarea liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, e inacceptabilă

Ministrul Bogdan Aurescu: Arestarea liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, e inacceptabilă
Foto: Guvernul României / Facebook

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a reacționat imediat după aparția informațiilor conform cărora principalul opozant rus, Aleksei Navalnîi, a fost arestat imediat ce a revenit în Moscova. Aurescu a punctat că situația e pur și simplu inacceptabilă.

„Arestarea liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, la întoarcerea acestuia în Rusia, după ce şi-a revenit în urma otrăvirii cu Novichok, e inacceptabilă. Represiunea împotriva Opoziţiei, doar pentru că este Opoziţie, e pur nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu, duminică seară, pe Twitter.

Aleksei Navalnîi, arestat la întoarcerea în Rusia

Duminiă seară, opozantul rus Alexei Navalnîi a fost arestat de Poliție la sosirea pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Autoritățile ruse susțin că acesta ar fi încălcat termenii unei eliberări condiționate. Nu doar el și soția sa au fost ridicați de polițiști, ci și câteva zeci de susținători ai acestuia.

Aleksei Navalnîi a fost transferat, în august 2020, în Germania, la spitalul ”Charite” din Berlin, după ce i se făcuse rău la bordul unui avion care îl aducea din Siberia la Moscova. A fost externat la 23 septembrie, după ce, conform spitalului, starea sa ”s-a îmbunătăţit suficient”.

Germania, sprijinită de aliaţii săi, a afirmat că opozantul preşedintelui rus Valdimir Putin a fost victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic din familia Noviciok. Liderul rus a respins, însă, acuzaţiile de otravire al lui Navalnîi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:59 - Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată
17:54 - Alertă cu bombă la Piața Unirii, în zona fântânilor. Traficul este blocat
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori