Ministrul britanic al Apărării susține că liderul de la Kremlin nu este forţa care obişnuia să fie: „Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”

Ministrul britanic al Apărării susține că liderul de la Kremlin nu este forţa care obişnuia să fie: „Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”
Ministrul britanic al Apărării susține că liderul de la Kremlin nu este forţa care obişnuia să fie: „Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”. Sursa Foto: Hepta/ DPA Images / Peter Byrne

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, spune că Vladimir Putin este un „om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur”, el subliniind că Rusia este acum o „ţară mai mică”, după invazia provocată în Ucraina.

Oficialul britanic a mai susținut, întocmai altor lideri occidentali, că forțele ruse nu se retrag așa cum pretinde Moscova, ci doar se regrupează. În opinia sa „situația se înrăutățește”, deoarece trupele invadatoare disperate vor ataca și mai mult țintele civile.

„Acum este un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur”

„Preşedintele Putin nu este forţa care obişnuia să fie. Acum este un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputaţia acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă. Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”, a afirmat Ben Wallace.

Ministrul britanic al Apărării spune că forţele ruse par să se regrupeze şi să-şi îndrepte atenţia către sudul şi estul Ucrainei: „Am mai văzut asta. Mereu este mai rău. Se îndreaptă spre mai multe atacuri civile, mai multe zone civile”.

El a adăugat că aliaţii internaţionali au convenit să furnizeze Ucrainei mai multe echipamente militare şi „ajutor letal”, inclusiv vehicule blindate, muniţie şi artilerie cu rază lungă de acţiune.

Putin a pierdut deja războiul din Ucraina în multe privințe

La rândul său, preşedintele american Joe Biden a declarat că Vladimir Putin pare să se autoizoleze și că e posibil să-și fi concediat sau plasat în arest la domiciliu parte dintre consilieri. „Dar nu vreau să acord atât de multă încredere acestor informaţii acum”, a ținut să precizeze Biden.

Declarații similare a făcut și amiralul Sir Tony Radakin, șeful forțelor armate britanice. Acesta a spus că poziția lui Putin e „diminuată”, din cauza unei serii de „erori de judecată catastrofale”.

Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina în multe privinţe și este mai slab decât acum o lună, a mai spus Sir Tony Radakin.

Și Andrei Kozirev, fost ministru de Externe al Rusiei, a susținut că Vladimir Putin a calculat greșit invazia din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)