Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu ministrul irlandez pentru diaspora

Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu ministrul irlandez pentru diaspora

Ministrul delegat pentru românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Irlanda, cu Ministrul irlandez pentru Diaspora, Jimmy Deenihan, informează MAE.

”Angel Tîlvăr a prezentat direcţiile de acţiune integrată, elaborate la nivel interinstituţional, pe care statul român le are în ceea ce privește românii de peste hotare, accentuând abordarea specifică a comunității istorice și a diasporei recente.

Demnitarul român a subliniat angajamentul României de a sprijini comunitățile de români, în contextul în care provocările perioadei contemporane, care țin de legislația muncii, de dobândirea cetățeniei, de recunoașterea statutului de minoritate sau de sprijinul pe care statele de reședință le acordă noilor minorități, diferă de la zonă la zonă”, se arată în comunicatul MAE.

Tîlvăr a prezentat omologului său și stadiul de organizare a Congresului Diasporei din România, eveniment menit să constituie o interfață între comunitățile de români și statul român.

La rândul său, Jimmy Deenihan ”a prezentat modalitățile de implementare a strategiei elaborate de guvernul irlandez, subliniind contribuția pe care diaspora irlandeză o are la promovarea Irlandei și la viața economică a acestei țări”, se mai arată în comunicat.