Ministrul egiptean de Externe: Egiptul se opune cu forță oricărei intervenții militare în Siria

Ministrul egiptean de Externe: Egiptul se opune cu forță oricărei intervenții militare în Siria
Nabil Fahmy, ministrul egiptean de Externe, a declarat, joi, că Egiptul se opune cu forță oricărei intervenții militare în Siria, informează AFP. "Egiptul nu va participa la nici un atac militar împotriva...

Nabil Fahmy, ministrul egiptean de Externe, a declarat, joi, că Egiptul se opune cu forță oricărei intervenții militare în Siria, informează AFP.

Egiptul nu va participa la nici un atac militar împotriva Siriei şi se opune (acestui fapt) cu forţă, conform poziţiei sale principiale de a fi contra oricărei intervenţii militare străine în această ţară„, a precizat Fahmy.

Minsitrul a îndemnat Consiliul de Securitate al ONU să ”facă tot posibilul pentru a verifica faptele (n.r. privind posibila utilizare a armelor chimice) și să ia măsuri adecvate față de această crimă oribilă”.

Totodată, el a condamnat „acţiunile regimului sirian împotriva propriului său popor” și a îndemnat la relansarea eforturilor privind organizarea unei conferinţe la Geneva pentru o soluţionare politică în Siria.

Tags:
Ultima oră
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului