Ministrul eston de Externe: Plățile pentru energie cuvenite Rusiei ar trebui redirecționate pentru redresarea Ucrainei

Ministrul eston de Externe: Plățile pentru energie cuvenite Rusiei ar trebui redirecționate pentru redresarea Ucrainei
Plățile pentru energie cuvenite Rusiei ar trebui redirecționate pentru redresarea Ucrainei. Sursa: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA

Ministrul eston de Externe, Eva-Maria Liimets, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă alături de omologii ei francez, lituanian şi leton la Tallinn, că plățile pentru energie cuvenite Rusiei ar trebui redirecționate pentru redresarea Ucrainei.

Aceasta este de părere că „Rusia trebuie trasă la răspundere pentru distrugerile devastatoare pe care le-a provocat şi pentru crimele de război pe care le-a comis în Ucraina”, potrivit adevărul.ro.

Activele înghețate ar putea fi folosite pentru redresarea Ucrainei

Eva-Maria Liimets a sugerat că activele îngheţate ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei ar putea fi, de asemenea, folosite ”ca o sursă de fonduri de redresare pentru oraşele şi infrastructura ucrainene”.

„Actul constitutiv al NATO-Rusia este învechit”, a adăugat ea, solicitând o „politică de izolare pe termen lung în ceea ce priveşte Rusia şi o politică continuă de nerecunoaştere a zonelor ocupate de Rusia în Ucraina”.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a susținut că noile sancțiuni împotriva regimului lui Putin vor fi adoptate zilele următoare, pentru a-l „forţa pe Putin să pună capăt acestei agresiuni nebuneşti”.

UE trebuie să ia în considerare „alte mărfuri”

În cadrul unei conferinţe de presă de la Tallinn, șeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, a spus că Uniunea Europeană trebui să aibă în vedere „alte mărfuri”, dincolo de sectorul energetic, pe care să le sancționeze.

În legătură cu NATO, acesta a adăugat că „trebuie luată în considerare şi convenită o apărare permanentă” la următorul summit din iunie 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe