Ministrul francez de externe, la București: Dorim să extindem spațiul Schengen. Suntem într-o dispoziție foarte favorabilă în această privință pentru România, Bulgaria și Croația (VIDEO)

Ministrul francez de externe, la București: Dorim să extindem spațiul Schengen. Suntem într-o dispoziție foarte favorabilă în această privință pentru România, Bulgaria și Croația (VIDEO)
Jean-Yves Le Drian a participat, miercuri, 2 februarie 2022, la ședința solemnă organizată în Parlamentul României pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea la UE. Foto: Inquam Photos / George Calin

Franța dorește extinderea spațiului Schengen în mandatul Președinției Franceze a Consiliului UE și este într-o dispoziție foarte favorabilă în această privință pentru România, Bulgaria și Croația, a declarat ministrul francez al afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, într-o conferință comună cu omologul său român, Bogdan Aurescu, transmite Agerpres.

Franța dorește extinderea spațiului Schengen, a spus Jean-Yves Le Drian în marja vizitei efectuate în România

„Aş aminti poziţia noastră, pe care o cunoaşteţi foarte bine. Este important să ne controlăm împreună frontierele. Spiritul Schengen – libera circulaţie – presupune controlul strâns al frontierelor, una nu merge fără cealaltă şi este esenţial să putem reforma Schengen în profunzime, mai întâi pentru a-i consolida guvernarea şi pentru a face astfel încât mecanismele de control să fie riguroase şi consolidate în toate dimensiunile lor. Aceasta dorim să obţinem în cursul Preşedinţiei franceze şi aici intră şi dorinţa noastră de a extinde Schengen. Ştim că România este interesată de această extindere. Suntem într-o dispoziţie foarte favorabilă în această privinţă atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria şi Croaţia”, a declarat Jean-Yves Le Drian, joi, la București.

Președinția semestrială a Consiliului UE a fost preluată de Franța la începutul anului.

În aceeași conferință de presă, Jean-Yves a fost întrebat printre altele dacă Federația Rusă va vedea anunțul Franței privind trimiterea de trupe în România ca pe „o provocare”.

„Nu cred că se poate spune că aceasta este o provocare, nu facem decât să răspundem la angajamentele pe care trebuie să le onorăm în contextul NATO”, a răspuns oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”