Ministrul francez de Finanțe: Grecia este dispusă la o serie de compromsuri pentru a încheia acordul cu creditorii

Ministrul francez de Finanțe: Grecia este dispusă la o serie de compromsuri pentru a încheia acordul cu creditorii
Foto: xalimasn.com

Ministrul de Finanțe francez, Michel Sapin, a declarat că statul elen este dispus să facă o serie de compromisuri pentru a încheia un acord cu creditorii internaționali și să prevină ieșirea țării din zona euro, transmite Market Watch.

Sapin a spus că după întâlnirea cu noul ministru elen de Finanţe Euclid Tsakalotos, are sentimentul că un acord este posibil și că referendumul a permis Guvernului de la Atena forța necesară pentru a ajunge la un compromis.

Liderii francezi au adoptat o poziție mediatoare în situația Greciei, încercând să convingă și alte țări din zona euro să arate solidaritate guvernului grec.

Termenul pentru găsirea unui plan de urgență pentru Atena a fost fixat pentru duminică, timp în care vor avea loc noi propuneri economice, mai stricte, pentru ca ţara să primească fonduri, să evite default-ul datoriilor către Banca Centrală Europeană şi ieşirea din zona euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit