Ministrul german al Sănătății, testat pozitiv cu COVID-19: Jens Spahn se vaccinase antigripal

Ministrul german al Sănătății, testat pozitiv cu COVID-19: Jens Spahn se vaccinase antigripal
Foto: hepta.ro/DPA Images

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn (CDU), a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, informează Bild. Potrivit sursei citate, oficialul german prezintă până acum doar simptome de răceală și a intrat imediat în izolare. Jens Spahn s-a vaccinat recent antigripal.

„Ministrul a fost în ședința de cabinet în această dimineață.A respectat regulile acolo.După-amiază, el a avut simptome de răceală și s-a testat direct. Spahn se află acum în izolare la domiciliu”, a anunțat purtătorul sau de cuvânt, adăugând că persoanele cu care ministrul a intrat în contact vor fi testate și vor intra și ele în izolare.

În fotografiile de la ședința de cabinet de miercuri dimineață, Spahn apare purtând mască protecție care îi acoperă gura și nasul.

Ministrul Jens Spahn afirmase pe 14 octombrie că Germania a comandat 6 milioane de doze suplimentare de vaccin atigripal pentru a reduce riscul ca populația să se infecteze simultan cu gripă și coronavirus.

„Germania a comandat 26 de milioane de doze în total. Ar putea exista întârzieri temporare în administrarea vaccinului. Dar nu ducem lipsă de aprovizionare”, a spus Spahn, care a fost vaccinat antigripal în aceeași zi.

Autoritățile sanitare din Germania au raportat miercuri dimineață 7595 de noi infecții cu coronavirus înregistrate în ultimele 24 de oreAsta după ce sâmbătă a fost înregistrat un record de îmbolnăviri – 7830.