Ministrul israelian al Apărării: Israelul se confruntă cu un “val de terorism la nivel mondial” sponsorizat de Iran

Ministrul israelian al Apărării: Israelul se confruntă cu un “val de terorism la nivel mondial” sponsorizat de Iran
Israelul se confruntă cu “un val de terorism la nivel mondial,” sponsorizat de Iran, a declarat joi ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, la o zi după atacul din Bulgara care s-a soldat cu opt victime,...

Israelul se confruntă cu “un val de terorism la nivel mondial,” sponsorizat de Iran, a declarat joi ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, la o zi după atacul din Bulgara care s-a soldat cu opt victime, dintre care șase israelieni.

“Avem de-a face cu un val de terorism la nivel mondial… atacul din Burgas a fost dus la îndeplinire de către membrii Hezbolah și sponsorizat de către Iran,” a spus Barak, citat de France24, pentru radioul public din Israel.

“Rețelele teroriste al-Qaeda și Jihadul Islamic operează și ele la nivel global,” citând o lungă listă de atentate sau tentative de atentat recente asupra israelienilor, care au avut loc la nivel mondial.

Miercuri seară, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a acuzat în mod public Teheranul și grupul șiit libanez Hezbolah de implicare în atacurile de pe aeroporul Burgas din Bulgaria. Atentatul cu bombă s-a soldat cu opt morți și 37 de răniți, majoritatea de origine israeliană, și a fost comis de un kamikaze.

Vezi aici primele imagini cu autorul atentatului

Pe de altă parte, Iranul a negat acuzațiile aduse de Israel, relatează al-Jazeera. Televiziunea de stat din Iran a descris aceste alegatii drept “ridicole” și “senzaționaliste,” o încercare de a discredita Iranul și aliații săi, precum Siria.

Recent, mai multe atentate și tentative au avut loc asupra israelienilor în Tailanda, India, Georgia, Kenya, Cipru și alte locuri.

Ultima oră
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie