Ministrul lituanian al Apărării, testat pozitiv pentru COVID-19. Raimundas Karoblis s-a întâlnit cu mai mulți oficiali americani la Pentagon

Ministrul lituanian al Apărării, testat pozitiv pentru COVID-19. Raimundas Karoblis s-a întâlnit cu mai mulți oficiali americani la Pentagon
Sursa Foto: Twitter

Raimundas Karoblis, ministrul lituanian al Apărării, a fost testat pozitiv pentruCOVID-19, la fel ca Anthony Tata, unul dintre mai mulți oficiali înalți ai apărării americane. Cei doi s-au întâlnit care la Pentagon săptămâna trecută.

Toți înalții oficiali ai apărării americane care s-au întâlnit cu Karoblis în 13 și 16 noiembrie, inclusiv secretarul interimar al apărării, Chris Miller, au fost testați pentru COVID-19, a declarat Pentagonul. Antrony Tatarămâne izolat la domiciliutimp de 14 zile, însă Miller nu se află în carantină, se arată în declarație, adăugând că în cadrul ședințelor cu ministrul lituanian au fost recomdarările de prevenirea a răspânidirii noului coronavirus.

Luna trecută, aproape toți șefiistatuluimajor al armatei americane au intrat în izolare,după ce doi înalți oficiali militari infectatți cu COVID-19,au participat la o întâlnire de nivel înalt.

Statele Unite se confruntă cu o creștere alarmantă a infecțiilor cu coronavirus, iar numărul deceselor din țară din cauza COVID-19 a depășit 250.000 miercuri.

Lituania intră în carantină totală

Guvernul de la Vilnius a decis miercuri ca ţara să intre într-un lockdown, începând din 7 noiembrie, timp de trei săptămâni, pentru a încetini răspândirea Covid-19, după ce în ultimele săptămâni s-a înregistrat o accelerare a infecţiilor cu noul coronavirus, transmite Reuters.

”Totul este în mâinile noastre, succesul va depinde de cât de temeinic urmăm ordinele şi recomandările”, a declarat premierul lituanian Saulius Skvernelis.