Ministrul rus de Finanțe a anunțat că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru „operațiunea militară” din Ucraina

Ministrul rus de Finanțe a anunțat că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru „operațiunea militară” din Ucraina
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Victor Berzkin

Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, a declarat miercuri că Rusia are nevoie de resurse financiare uriașe pentru războiul provocat de armata rusă în Ucraina, conform Reuters.

Guvernul rus recunoaște că are nevoie de resurse uriașe pentru a susține eforturile de război

„Este nevoie de bani, de resurse uriașe pentru operațiunea specială”, a spus Siluanov într-o prelegere la o universitate financiară din Moscova.

Acesta a specificat că Rusia a alocat 8 trilioane de ruble (123 de miliarde de dolari) stimulente care să ajute economia în momentul de față.

La începutul războiului, Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, iar acest fapt a făcut ca Occidentul să impună sancțiuni față de Moscova. Astfel că, acestea au creat o creștere a inflației până la aproximativ 18% și au condus țara aproape de recesiune.

 De asemenea, Siluanov a apărat înghețarea activelor pentru investitorii străini din țări „neprietenoase”, pe care Moscova le-a impus în urma  sancțiunilor occidentale.

„Vom păstra investițiile făcute de străini din țări neprietenoase în Rusia, în același mod în care ne vor păstra rezervele de aur și valuta”, a spus ministrul, făcând referire la mișcarea occidentală de a îngheța rezervele internaționale ale Rusiei în valoare de aproape 300 de miliarde de dolari, conform Hotnews.ro.

Putin a anunțat că guvernul va crește cu 10% pensiile

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, miercuri, că va crește cu 10% pensiile și salariul minim, încercând să le ofere rușilor asigurări împotriva inflației record. Acesta a afirmat că nu toate problemele economice cu care se confruntă Rusia au legătură cu războiul din Ucraina.

Vorbind la o ședință televizată a Consiliului de Stat al Rusiei, Putin a spus că inflația nu va depăși 15% în acest an, potrivit HotNews.

„Eu și guvernul am discutat mult timp despre asta, au fost dispute în cadrul guvernului și s-a luat o decizie. Azi vreau să vă anunț: îmi propun să măresc cu 10% cuantumul pensiilor pentru pensionarii nemuncitori de la 1 iunie din acest an”, a anunțat Putin într-o întâlnire televizată a Consiliului de Stat al Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe