Peste 26.600 de militari ruși, lichidați de armata ucraineană

Peste 26.600 de militari ruși, lichidați de armata ucraineană
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Încă 300 de invadatori ruși au fost lichidați de armata ucraineană. Potrivit Statului Major, pierderile Rusiei sunt de aproximativ 26.650 de soldați.

Ucrainenii au distrus 8 drone și 17 vehicule blindate de luptă

„În țara noastră au mai fost distruse opt tancuri inamice, 17 vehicule blindate de luptă și șase sisteme de artilerie. Totodată, au fost distruse opt drone operațional-tactice, 22 de vehicule, un elicopter și o navă”,  au precizat reprezentanții Statului Major ucrainean,  pe Facebook.

Aproape 800 de rachete balistice şi de croazieră au fost lansate spre Ucraina de la începutul invaziei ruse, conform unei actualizări operaţionale a Statului Major al armatei din Ucraina, relatează BBC.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Statul Major a specificat, zilele trecute, că rachetele au atacat în mare parte sudul şi estul Ucrainei, deşi „au tras în mod repetat şi asupra altor obiecte de infrastructură critică de importanţă socială”. se arată în actualizarea operațională.

De asemenea, într-o altă actualizare, Statul Major a menționat că luptele au continuat miercuri și în alte zone din Ucrainei.

Și în vestul Uncrainei au avut loc atacuri. Trupele ruse au lovit în aprilie mai multe ținte aflate în orașul Liov din vestul Ucrainei. Nu mai puțin de cinci rachete au fost lansate de trupele ruse, a anunțat primarul orașului, Andriy Sadovy, potrivit The Guardian.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Urmăriți B1TV.ro și pe