Ministrul sirian de Externe: Lucrările misiunii de experți ONU la Damasc au fost amânate

Ministrul sirian de Externe: Lucrările misiunii de experți ONU la Damasc au fost amânate
Walid Muallem, ministrul sirian de Externe, a declarat, marți, că lucrările misiunii experților ONU ce au fost desemnați să ancheteze o eventuală folosire a armelor chimice în Damasc au fost amânate pentru...

Walid Muallem, ministrul sirian de Externe, a declarat, marți, că lucrările misiunii experților ONU ce au fost desemnați să ancheteze o eventuală folosire a armelor chimice în Damasc au fost amânate pentru miercuri. Decizia a fost luată cu scopul de a obține garanții din partea rebelilor, informează AFP.

Noi am fost surprinşi astăzi (n.r. marţi) de faptul că ei (n.r. experţii) nu s-au putut deplasa la faţa locului, deoarece rebelii nu au fost de acord să garanteze securitatea misiunii. Astfel, misiunea a fost amânată pentru mâine (n.r. miercuri)„, a precizat Muallem în cadrul unei conferințe de presă.

Luni, experții ONU s-au deplasat în localitatea Mouadamiyat al-Sham unde ar fi avut loc atacul cu arme chimice. În apropierea regiunii, aceștia au fost ținta unor lunetiști neidentificați.

Totuși, ei au reușit să strângă mărturii din partea celor afectați de acest presupus atac.