Ministrul ungar de externe, acuzații la adresa lui Juncker: Vede poporul ca pe o amenințare la adresa democrației

Ministrul ungar de externe, acuzații la adresa lui Juncker: Vede poporul ca pe o amenințare la adresa democrației
Foto: informatia-zilei.ro

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat sâmbătă că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vede poporul ca pe o amenințare la adresa democrației, potrivit Agerpres.

Reacția șefului diplomației ungare vine după ce Juncker a declarat că securitatea legală din UE ar fi pusă în pericol dacă statele membre ar organiza referendumuri privind fiecare decizie a Consiliului UE și a Parlamentului European. Acesta a făcut referire la scrutinul popular pe care îl va organiza Ungaria asupra principiului cotelor de refugiați propus de Bruxelles.

Președintele CE a reiterat de asemenea că această schemă de cote de refugiați ce ar trebui împărțiți între statele membre ale UE se bazează pe principiul solidarității.

Szijjarto a afirmat că această schemă de cote "se bazează pe principiul prostiei" și că "poporul ungar are dreptul să își exprime opinia asupra chestiunilor esențiale".

Ministrul a mai precizat că cetățenii ungari au dreptul de a-și exprima opinia când "atacuri teroriste și crime" comise "de imigranți incapabili să se integreze" în societate au devenit un fapt zilnic în Europa.