Ministrului rus de externe, Serghei Lavrov: „Relația dintre Rusia și China va fi mai puternică”

Ministrului rus de externe, Serghei Lavrov: Relația dintre Rusia și China va fi mai puternică
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, n-a părut deloc impresionat de amenințările Occidentului cu sancțiuni. Sursă foto: Hepta - Sputnik

Ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, susține că Rusia și China își vor accentua colaborarea în contextul războiului din Ucraina.

Avertisment transmis de ministrul rus de externe

„Într-un moment în care Occidentul subminează în mod flagrant toate bazele pe care se bazează sistemul internațional, desigur că noi, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum să continuăm în această lume”, a declarat Lavrov, citat de agenția rusă de presă Interfax.

Declarația are loc în condițiile în care președintele american Joe Biden l-a avertizat pe liderul chinez Xi Jinping cu privire la „implicațiile și consecințele” pentru China dacă Beijingul oferă sprijin Rusiei pentru război, a precizat Casa Albă, potrivit BBC.

Îngrijorări că Beijinul ar putea furniza echipament militar Rusiei

Casa Albă a susținut că există „îngrijorări mari” cu privire la faptul că Beijingul ar putea furniza arme Rusiei, pentru a o sprijini în invazia din Ucraina, potrivit news.sky.com.

Purtătarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că președintele american Joe Biden va fi „sincer și direct” în convorbirea telefonică pe care o avea cu președintele chinez Xi Jinping mâine.

Anthony Blinken a spus că administrația americană nu va ezita să impună „sancțiuni” Beijingului dacă țara continuă să apere acțiunile lui Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe