Mircea Badea, veste groaznică, duminică seară: „S-a dus la privat să facă testul şi a ieșit pozitiv”

Mircea Badea, veste groaznică, duminică seară: S-a dus la privat să facă testul şi a ieșit pozitiv

Mircea Badea a povestit în ediţia de duminică seară a emisiunii „În gura presei” cazul unei familii pe care o cunoaşte foarte bine şi care s-a infectat cu noul coronavirus.

Nu le-a răspuns nimeni la DSP

Realizatorul de la Antena 3 a dezvăluit cum oamenii au căutat ajutorul celor de la DSP, dar că nimeni nu le-a răspuns la telefoane. „Am nişte cunoscuţi, o familie, şi săptămâna asta, luni, mama a început să aibă febră, să tuşească, fără gust, fără miros. Şi s-a dus la privat să facă testul şi testul a ieșit pozitiv. Tatăl şi copilul s-au dus şi ei la privat, au făcut testul, şi ei pozitivi. Ei, cu simptome subţire spre deloc. Mama a început să se simtă din ce în ce mai rău. Între timp, a sunat la DSP în prostie. Toţi trei au stat în autoizolare. Nu le-a răspuns nimeni la DSP„, a spus jurnalistul la postul pentru care lucrează.

Badea: „Preocuparea autorităţilor a fost una derizorie”

Omul de televiziune a insinuat că autorităţile ne lasă să ne descurcăm singuri în faţa virusului COVID-19, din cauza colapsului ce se anunţă în sistemul sanitar, continuându-şi, totodată, relatarea: „Astăzi, practic, nu se putea ridica din pat, cu senzaţie de sufocare. Şi zic: „bun, hai să mergem la spital”. La spital unde? Şi iată o problemă, ei fiind o familie cu relaţional important, având în agenda de telefon mulţi cetăţeni pe care îi pot suna. Mă număr printre ei. Nu a avut unde să se ducă. De ce? E plin! (…) Cu greu a reuşit aşa o formulă hibridă, provizorie, măcar pentru nişte analize, să aibă senzaţia măcar că face ceva. Ceva foarte rău! Cum se întâmplă aşa ceva? Foarte simplu: preocuparea autorităţilor a fost una derizorie„.

Duminică a fost 12-a zi consecutivă cu peste 1.000 de cazuri noi în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până ieri, ora 13, la nivel național au fost diagnosticate cu infecție cu coronavirus 53.186 de persoane la un număr total de 1.240.273 de teste prelucrate, dintre care 1.075 reprezintă cazuri noi la 14.215 de teste. Din numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, 27.592 au fost declarați vindecați și 4.777 de asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, 2.413 au murit, dintre care 34 în cele mai recente 24 de ore cuprinse în raportare, iar alți 412 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.