Mircea Dobre: Specialiștii ne spun să ne pregătim că n-o să avem sărbători, dar niciunul nu zice nimic de data alegerilor, 6 decembrie. Eu știu că și 6 decembrie e o sărbătoare mare în România (VIDEO)

Mircea Dobre: Specialiștii ne spun să ne pregătim că n-o să avem sărbători, dar niciunul nu zice nimic de data alegerilor, 6 decembrie. Eu știu că și 6 decembrie e o sărbătoare mare în România (VIDEO)
foto: Facebook @ Mircea Titus Dobre

Deputatul Pro România Mircea Dobre, candidat pentru un nou mandat, a declarat că, „teoretic”, țara noastră ar trebui să fie într-o „stare de mega-urgență”, având în vedere că la momentul în care era instituită inițial starea de urgență, în martie, numărul de îmbolnăviri depistate era mult mai mic. „Aveam 700 de cazuri și teste foarte puține”, a subliniat demnitarul, luni seară, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Deputatul Pro România Mircea Dobre, despre data alegerilor parlamentare, în direct pe B1 TV

„Haideți să ne uităm când a intrat România în stare de urgență. Aveam 700 de cazuri și teste foarte puține – acum, teoretic, noi ar trebui să fim într-o stare de mega-urgență. Haideți să ne mai uităm la o chestiune, că am văzut mai devreme, m-am uitat și la emisiunea colegului dumneavoastră Mușat, unde a fost Marcel Ciolacu și a spus că privitor la data alegerilor trebuie să vină specialiștii să ne spună. Avem acești specialitși care unii încasează din teste de la stat, care își dau cu părerea, alții sunt plătiți din banii publici, cum este Raed Arafat, dar niciunul nu zice nimic de 6 decembrie – data alegerilor. Totuși, ne spun că, domne`, pregătiți-vă că n-o să aveți sărbători. Eu știu că și 6 decembrie e o sărbătoare mare în România”, a declarat Mircea Dobre, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Data alegerilor parlamentare depinde de viteza cu care va intra vigoare legea care prevede că Parlamentul este cel care stabilește data alegerilor. Hotărârea de Guvern privind programarea scrutinului pentru ziua de 6 decembrie încetează să mai producă efecte la momentul la care intră în vigoare legea respectivă. În 23 octombrie, președintele Klaus Iohannis a trimis-o Legislativului, spre reexaminare.

„În aplicarea acestor dispoziții legale, Guvernul a adoptat Hotărârea nr. 744/2020, prin care a stabilit că data desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților este ziua de duminică, 6 decembrie 2020. De asemenea, în aceeași zi, a fost adoptată și Hotărârea nr. 745/2020 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020. Potrivit acestui calendar, au fost deja desemnați judecătorii în birourile electorale, au fost puse deja la dispoziția biroului electoral de circumscripție pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării listele electorale din străinătate pentru votul prin corespondență, a fost actualizat Registrul electoral, s-au depus listele de candidați și candidaturile independente pentru circumscripția pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării, s-au definitivat candidaturile organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale pentru toate circumscripțiile electorale, s-au comunicat către Biroul Electoral Central listele de candidați și candidaturile independente, s-au stabilit machetele fiecărui buletin de vot pentru circumscripția electorală pentru românii cu domiciliul sau reședința în afara țării, s-au depus listele de candidați și candidaturile independente pentru Senat și Camera Deputaților în circumscripțiile electorale din țară și s-a făcut înregistrarea în Registrul electoral cu adresa din străinătate cu opțiunea pentru votul prin corespondență”, se arată, printre altele, în cererea de reexaminare.