Momentul în care ucrainenii doboară un elicopter de luptă Alligator în timp ce folosesc rachete Martlet primite de la britanici (VIDEO)

Momentul în care ucrainenii doboară un elicopter de luptă Alligator în timp ce folosesc rachete  Martlet primite de la britanici (VIDEO)
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Forțele din Ucraina folosesc rachetele ușoare multirol primite de la Marea Britanie nu numai pentru a doborî dronele din Rusia, ci și elicopterele de luptă ale inamicului, acest lucru se poate observa într-un videoclip care a fost distribuit pe rețelele de socializare.

Din video se observă cum un soldat din Ucraina din Brigada 95 de asalt aerian trage cu un lansator (furnizat tot de britanici) o rachetă de tip Martlet. Se pare că ținta  a fost un elicopter de luptă Ka-52 „Alligator” al forțelor aeriene din Rusia.

Ucrainenii doboară un elicopter de luptă Alligator

În imaginile postate pe rețelele de socializare se observă  momentul impactului și chiar dacă nu a fost generată o explozie de proporții, aeronava o ia rapid spre sol.

„Oricum, coborârea rapidă pe pământ înseamnă că este puțin probabil ca acest elicopter să mai zboare în curând sau vreodată”, notează Ukraine Weapons Traker, un cont Twitter al unor experți în armament ce au în vedere desfășurarea războiului din Ucraina.

Racheta Martlet, utilizată împotriva dronelor din Rusia

Martlet este o rachetă ușoară aer-sol, sol-aer și sol-sol și a fost construită de Thales Air Defence pentru Marea Britanie. Acest tip de rachetă este mai lentă (max. 1,5 Mach) și are un focos unitar, față de racheta cu triplă submuniție Starstreak.

De asemenea, racheta este utilizată în special contra dronelor, mai ales pentru că este o rachetă ușoară.  Așadar, se poate observa cum un  soldat ucrainean folosește o rachetă de tip Martlet  împotriva unei drone din Rusia.

În plus, Ka-52 reprezintă un puternic elicopter de atac cu un echipaj de doi piloți, experții militari preconizează că Forțele Aeriene din Rusia aveau  aproximativ 70de aparate de acest fel  înainte de a începe invazia în Ucraina, conform Hotnews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe