Moscova anunță că a terminat testele cu racheta de croazieră hipersonică Zircon, una dintre noua generație de sisteme de arme de neegalat

Moscova anunță că a terminat testele cu racheta de croazieră hipersonică Zircon, una dintre noua generație de sisteme de arme de neegalat
Moscova anunță că a terminat testele cu racheta de croazieră hipersonică Zircon, una dintre noua generație de sisteme de arme de neegalat. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Un înalt oficial militar rus a transmis că Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului, potrivit Reuters.

Rusia anunță că a terminat testele cu racheta hipersonică Zircon

Potrivit comandantul Flotei Nordului, Aleksandr Moiseev, fregata Amiral Golovko va deveni prima înarmată permanent cu Zircon, informează agenţia de presă rusă TASS.

De asemenea, liderul de la Kremlin a descris Zircon ca parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat, capabilă să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului.

Armata lui Vladimir Putin a suferit pierderi grele de personal și echipament în timpul invaziei, care durează de trei luni în Ucraina, însă a continuat să pregătească teste de nivel înalt cu arme pentru a reaminti lumii de puterea ei în tehnologia rachetelor.

În luna aprilie, Rusia a efectuat un test de lansare a noii rachete intercontinentale care poate avea încărcătură nucleară, Sarmat, capabilă să ducă 10 sau mai multe focoase și să lovească Statele Unite.

Decizia SUA de a furniza Ucrainei rachete, creşte riscul unei „confruntări directe”

Ministerul Apărării din Rusia a transmis săptămâna trecută că Rusia a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică numită Zircon pe o distanță de aproape 1.000 de kilometri, potrivit Reuters.

Racheta a fost lansată de pe Marea Barents și a lovit o țintă în Marea Albă. Videoclipul difuzat de minister arăta că racheta este lansată de pe o navă și zboară spre cer pe o traiectorie înclinată.

Printre altele, Rusia a declarat miercuri că decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete şi muniţie este extrem de negativă şi ar creşte riscul unei „confruntări directe”, mai notează sursa citată.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat agenţiei de presă RIA Novosti, că Moscova vede ajutorul militar al SUA către Ucraina ca „extrem de negativ”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”