Moscova impune un nou lockdown de 10 zile pentru a stopa explozia cazurilor de COVID-19

Moscova impune un nou lockdown de 10 zile pentru a stopa explozia cazurilor de COVID-19
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Moscova va impune un lockdown de 10 zile începând cu săptămâna viitoare într-un efort de a reduce cazurile în creștere de Covid-19, a spus primarul orașului, în timp ce Rusia suportă cea mai gravă fază a pandemiei.

„În zilele următoare, vom atinge vârfurile istorice de cazuri noi de Covid”, a scris Serghei Sobyanin pe blogul său, înainte de a anunța restricții stricte în perioada 28 octombrie – 7 noiembrie.

„În această perioadă, activitatea tuturor întreprinderilor și organizațiilor de pe teritoriul orașului Moscova ar trebui suspendată”, a spus el, înainte de a prezenta câteva excepții limitate.

La începutul acestei săptămâni, orașul a ordonat tuturor locuitorilor nevaccinați de peste 60 de ani, precum și persoanelor nevaccinate „care suferă de boli cronice” să rămână acasă timp de patru luni până la sfârșitul lunii februarie.

Criza rusească de Covid-19 se adâncește și oficialii săi au început să admită deschis că țara se confruntă cu o iarnă cumplită.

Acesta a raportat cel mai mare număr de cazuri zilnice și decese de mai multe ori în ultimele zile și a înregistrat miercuri un număr record de 1.028 de decese oficiale.

Prim-ministrul Mihail Mishustin a declarat marți la o reuniune a grupului de lucru Covid-19 că povara asupra instituțiilor medicale crește serios, în timp ce guvernatorul regiunii Oryol, Andrey Klychkov, a dezvăluit recent că regiunea nu mai are capacitatea de a spitaliza corpacienți.

„Cea mai teribilă cifră este că am avut 1.854 de paturi pregătite, astăzi nu mai sunt disponibile paturi gratuite”, a declarat Klychkov în timpul unei transmisiuni live pe Instagram.

Ultima oră
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident