Moscova lansează noi amenințări la adresa Lituaniei: Răspunsul nu va fi exclusiv diplomatic, ci de natură practică

Moscova lansează noi amenințări la adresa Lituaniei: Răspunsul nu va fi exclusiv diplomatic, ci de natură practică
Foto: Hepta/Sputnik / Mikhail Metzel.

Moscova a lansat noi amenințări la adresa Lituaniei, după decizia privind interdicția tranzitului de mărfuri sancționate de UE către exclava rusă Kaliningrad.

Noi amenințări lansate de Moscova

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a transmis că răspunsul Rusiei nu va fi exclusiv diplomatic, ci de natură practică.

„Una dintre principalele întrebări a fost dacă răspunsul va fi exclusiv diplomatic. Răspunsul este nu”, a declarat Maria Zakharova în cadrul briefingului său săptămânal, potrivit Reuters.

„Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic”, a spus purtătoarea de cuvânt a lui Serghei Lavrov.

Maria Zaharova nu a dorit să detalieze natura măsurilor practice pe care Rusia intenționează să le ia împotriva Lituaniei.

Rusia susține că măsurile pe care le va lua vor avea un impact negativ asupra populației din Lituania.

„Rusia va răspunde cu siguranță la astfel de acțiuni ostile. Măsurile corespunzătoare sunt în curs de elaborare în format interdepartamental și vor fi luate în viitorul apropiat. Consecințele vor avea un impact negativ grav asupra populației din Lituania.

Vilnius interzice tranzitul pe teritoriul lituanian

Guvernatorul Kaliningradului a declarat că interdicţia ar putea afecta până la jumătate din bunurile trimise în regiune, relatează agerpres.

Kaliningradul este o regiune care are graniţe cu Polonia şi Lituania, ambele membre ale NATO şi ale Uniunii Europene. În afară de transportul feroviar, mai dispune de o conductă de gaz din Rusia, care – ca şi calea ferată trece pe teritoriul lituanian.

Unica linie ferată din Rusia către exclava rusă Kaliningrd de la Marea Baltică trece prin Lituania, iar printre mărfurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcţie şi echipamentele cu tehnologie avansată, arată sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe