Moscova: Şase persoane arestate la protestele antiguvernamentale

Moscova: Şase persoane arestate la protestele antiguvernamentale
Şase persoane au fost arestate în urma confruntărilor între poliţie şi protestatari, la Moscova. Opoziţia rusă a ieşit în stradă pentru a cere reforme politice. Câteva sute de persoane au participat la...

Şase persoane au fost arestate în urma confruntărilor între poliţie şi protestatari, la Moscova. Opoziţia rusă a ieşit în stradă pentru a cere reforme politice. Câteva sute de persoane au participat la demonstraţia autorizată, chiar când au marcat Ziua mâniei.

Manifestanţii au venit cu o listă întreagă de revendicări, de la probleme politice la probleme de mediu, şi care au încercat să le înainteze Guvernului. Poliţiştii i-au acuzat că vor să pornească la un marş neautorizat, şi a arestat şase membri ai opoziţiei, printre care şi liderul frontului stângii, Serghei Udaltsov.

Acesta este unul dintre organizatori şi i-a îndemnat pe oameni să poarte un însemn negru, prin care să-şi arate dezaprobarea faţă de autorităţi.

„Simbolul nostru de astăzi este unul negru, ne vom pune aceşti ochelari de soare negri şi vă îndemn să veniţi şi data viitoare, şi să nu vă sfiiţi, pentru că acesta este un simbol al neîncrederii noastre”, i-a însemnat Udaltsov pe oameni.

Deşti o parte dintre manifestanţi au fost arestaţi, organizatorii demonstraţiei suţin că ea ar fi fost percet legală.

Opoziţia rusă este însă adesea împiedicată să se manifeste, iar reuniunile ei sunt de cele mai multe ori suprimate de poliţie.

Şase arestaţi la protestele din Moscova