Moscova: Ucraina a angajat 6000 de mercenari / „Occidentul a organizat de urgență furnizarea de arme letale”

Moscova: Ucraina a angajat 6000 de mercenari / „Occidentul a organizat de urgență furnizarea de arme letale”
În imagine: Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Hepta - DPA Images

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat că numărul mercenarilor străini care participă la ostilitățile din Ucraina a depășit 6000 de persoane.

„Occidentul a organizat de urgență furnizarea de arme letale”

„Consilierii militari și angajații companiilor militare private sunt trimiși în țară, iar numărul mercenarilor străini a depășit 6.000 de persoane”, a declarat Șoigu, marți, în cadrul unei ședințe a Consiliului miniștrilor apărării al CSTO, relatează Interfax, preluat de stiripesurse.ro.

În plus, „temându-se de înfrângerea trupelor ucrainene, Occidentul a organizat de urgență furnizarea de arme letale”, a declarat șeful Ministerului Apărării al Federației Ruse.

Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit în deschiderea Forumului Economic Mondial de la Davos și a lansat un apel pentru mai multe livrări de armament către Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei.

Vorbind în sistem de videoconferință, liderul ucrainean a susținut în fața Forumului Economic Mondial că zeci de vieți ar fi fost salvate dacă Ucraina ar fi primit „100% din nevoile” sale „atunci în februarie”, când Federația Rusă a lansat invazia armată, transmite RTE.

„De aceea, Ucraina are nevoie de toate armele pe care le cerem, nu numai de cele care au fost furnizate”, a subliniat Volodimir Zelenski, flancat de drapeluri ucrainene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni