Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni

Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni, sursă foto: captură YT

Neplătiți de două luni, muncitorii români care au fost angajați să modernizeze rafinăria de petrol din Rijeka continuă protestele.

Muncitorii români protestează de opt zile

Însoțiți de Giuseppe Basile, directorul IGW Proiecte International, compania de plasare a forței de muncă prin intermediul căreia au ajuns pe pământ croat, muncitorii și-au cerut, luni, 5 decembrie, drepturile financiare în Zagreb.

Românii au protestat în fața sediului social al companiei energetice croate INA, proprietara rafinăriei din Rijeka.

Situația muncitorilor români, care protestează de opt zile, este cât se poate de complicată. În baza unui contract, IGW Proiect International i-a repartizat către JCR Christof Services – companie românească subcontractantă, care a fost fondată de Christof Industries Global din Graz, Austria – care, în calitate de angajator, este obligată să le plătească salariile.

Pentru că firma subcontractantă nu și-a îndeplinit obligațiile din cauza problemelor financiare ale companiei-mamă din Graz, IGW Proiect International a notificat INA, precum şi contractorul principal, Kinetics Technology, care are sediul la Roma, cerându-le să rezolve urgent problema.

Din păcate pentru muncitori, situația nu s-a rezolvat până în prezent.

Urmăriți B1TV.ro și pe