Musicalul “Fantoma de la Opera” a lui Andrew Lloyd Webber se va închide definitiv după 34 de ani (VIDEO)

Musicalul “Fantoma de la Opera” a lui Andrew Lloyd Webber se va închide definitiv după 34 de ani (VIDEO)
Sursa Foto: www.historia.ro

Musicalul “Fantoma de la Opera” urmează să se închidă „definitiv” în West End Londra după 34 de ani, ceea ce va veni ca o lovitură devastatoare pentru industria teatrului din Marea Britanie, în contextulcrizei pandemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, relateazăThe Independent.

Musicalul “Fantoma de la Opera” a lui Andrew Lloyd Webber se oprește după34 de ani. Her Majesty’s Theatre se închide definitiv

Muzicalul de lungă durată al lui Andrew Lloyd Webber, care s-a deschis pentru prima dată la Her Majesty’s Theatre în 1986, nu va mai rula la Londra din cauza impactului financiar pe care pandemia coronavirusă l-a avut asupra teatrului.

De asemenea, se vor opri și producțiile turneelorale spectacoluluicare este al doilea cel mai lung musical din Londra.

Anunțula fost făcut chiarde producătorul Cameron Mackintosh, care declarasedeja în luna iunie că musicalul “Fantoma de la Operă” nu se va redeschide nici în anul 2021, la felcacelelalte spectacole ale sale Hamilton, Les Misérables și Mary Poppins.

Din lipsa unei subvenții venite din partea autorităților britanice, Her Majesty’s Theatre s-a închis permanent, iar o serie de spectacole au ramas fărăscenă din cauză căproducatorul Cameron Mackintosh șiAndrew Lloyd Webber sunt hotărâți săgăseascăalte spații pentru producțiile lor.

„Andrew și cu mine am închis cu tristețe producția “Fantoma de la Opera” din Londra, dar și turul itinerant prin Marea Britanie”, a scris Mackintosh într-un articolpentru UK Evening Standard. Webber a prezentat lucrurile într-o luminămai optimistă, scriind pe Twitter ca “în ceea ce măprivește, Fantoma se va întoarce cât de curând posibil”.

Fantoma de la Operă

”Fantoma de la Operă” a făcut istorie

”Fantoma de la Operă” este, în romanul original, o poveste despre dragoste neîmpărtășită și obsesiile create de aceasta.

Musicalul își are originile într-un roman publicat în Franța, în anii 1909-1910. Semnat de Gaston Leroux, ”Le Fantôme de l’Opéra”a fost inspirat din evenimente petrecute în secolul al XIX-lea la Opera din Paris și din povesteaprivind folosirea unui schelet uman în producțiaDer Freischütz din 1841. Leroux a spus că a fost inspirat să scrie această poveste după ce a vizitat Opera din Paris și a descoperit, în adâncurile ei, un misterios lac subteran.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro…mobilat. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
17:24 - Edi Iordănescu, scrisoare către fanii naționalei după campania dezolantă din Liga Națiunilor: „Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim”