NASA a confirmat că există apă pe faţa vizibilă a Lunii (VIDEO)

NASA a confirmat că există apă pe faţa vizibilă a Lunii (VIDEO)
foto:youtube

NASA a confirmat că există apă pe faţa vizibilă a Lunii, cu ajutorul Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA), potrivit Agerpres.

Descoperirea a fost anunţată luni printr-o conferinţă de presă de către Agenţia spaţială americană și arată că apa selenară ar putea exista la nivelul întregii suprafeţe a Lunii, nu doar în regiunile reci şi umbrite ale acesteia.

”Aveam indicii conform cărora H2O – apa pe care o cunoaştem – ar putea fi prezentă pe faţa vizibilă a Lunii. Această descoperire schimbă cunoştinţele noastre despre suprafaţa Lunii şi ridică o serie de întrebări interesante despre resursele relevante pentru explorarea spaţiului îndepărtat”, a declarat Paul Hertz, directorul Astrophysics Division de la Science Mission Directorate din cadrul sediului general al NASA, situat în Washington.

SOFIA a detectat molecule de apă (H2O) în craterul Clavius, unul dintre cele mai mari cratere lunare vizibile de pe Pământ, situat în emisfera sudică a Lunii.

Prin comparaţie, deşertul Sahara are o cantitate de apă de 100 de ori mai mare decât aceea detectată de SOFIA la nivelul scoarţei selenare. Descoperirea anunţată de NASA generează noi întrebări despre felul în care se formează apa şi despre modul în care ea persistă în condiţiile dificile şi lipsite de aer ce există la suprafaţa satelitului natural al Terrei.

NASA a confirmat că există apă pe faţa vizibilă a Lunii (VIDEO)

Tags: