Natalia Gavrilița: „Nu avem semnale despre implicarea regiunii transnistrene în acţiuni militare”

Natalia Gavrilița: Nu avem semnale despre implicarea regiunii transnistrene în acţiuni militare
Foto: Facebook/Natalia Gavrilița.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că Republica Moldova nu va fi implicată în război.

Potrivit acesteia, conflictul armat din Ucraina nu se va extinde pe teritoriul Republicii Moldova. Premierul moldovean a comentat și solicitarea aşa-numitului minister de Externe de la Tiraspol de recunoaştere a independenţei regiunii transnistrene.

„Nu avem semnale despre implicarea regiunii transnistrene în acţiuni militare. Nu avem asemenea semnale despre riscuri de extinderea acţiunilor militare pe teritoriul Republicii Moldova”, a susținut Natalia Gavrilița.

Recenta solicitare a Tiraspolului a venit ca reacție  la semnarea cererii de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Politiciana a menționat că demersuri de acest gen au fost așteptate.

„Ştim că aceste solicitări sunt de 30 de ani, asemenea declaraţii au fost făcute şi atunci când Moldova a semnat la anumite foruri internaţionale cum ar fi Consiliul Europei sau a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, de exemplu.

Important este ca acele mecanisme de negociere care există sunt funcţionale”, a precizat premierul, citat de publika.

Liderul separatist Vadim Krasnoselski, liderul regiunii transnistrene a postat recent pe rețelele de socializare că Transnistria „nu are intenţia să se implice în acţiuni militare în Ucraina”.

Urmăriți B1TV.ro și pe