NATO, alertată de încălcările spațiului aerian turc de către Rusia

NATO, alertată de încălcările spațiului aerian turc de către Rusia
Foto: img2.cdm.me

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a denunțat “încălcările spațiului aerian al Turciei de către avioane de luptă ruse”, acesta spunând despre aceste incidente că sunt “inacceptabile”.

Declarația lui Stoltenberg vine după ce mai s-au înregistrat mai multe incidente între avioane ruse și aparate de zbor turce la frontiera turco-siriană.

„Acțiunile Rusiei în Siria, nu contribuie la securitatea și stabilitatea regiunii”, transmis Stoltenberg, citat de agerpres.

Moscova afectuează operațiuni aeriene pe teritoriul Siriei împotriva jihadiștilor și împotriva unor grupări rebele care luptă împotriva regimului președintelui Bashar al-Assad.

Acesta a mai precizat și că cele 28 de state aliate au fost convocate într-o reuniune de urgență, în care va fi discutată situația din Siria.

Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus