NATO e pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia, anunță un înalt oficial al Alianței

NATO e pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia, anunță un înalt oficial al Alianței
Aeronavele americane B-52, trecute pentru prima dată sub comandă NATO în timpul unei misiuni deasupra României. Sursa Foto: Flickr.com

Președintele Comitetului Militar NATO, Rob Bauer, a declarat că Alianța este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia într-un interviu acordat canalului RTP TV al Portugaliei.

Răspunzând la o întrebare pe această temă, el a afirmat: „Suntem pregătiți”. Acestea fiind spuse, el a adăugat că NATO va răspunde numai dacă Rusia trece linia roșie prin invadarea unuia dintre statele membre NATO.

Oficialul militar a subliniat că NATO ar trebui să fie mai bine pregătită pentru că în prezent Rusia are inițiativa militară. „Faptul că inamicul tău are arme mai bune nu este problema inamicului. Aceasta este problema ta”, a spus el.

Interviul a ridicat și problema introducerii „unei economii de război, dar pe timp de pace”, cu toate acestea, Bauer a recunoscut că acest proces va fi dificil.

The Wall Street Journal scrie că în spatele deciziei liderilor occidentali de a schimba drastic tacticile și de a crește semnificativ ajutorul militar pentru Kiev, pot exista îngrijorări că timpul va juca în beneficiul Rusiei, potrivit BBC.

Temerile liderilor occidentali

Politicienii occidentali cred că fereastra de oportunitate pentru Ucraina nu este infinită, dar pentru a schimba cursul războiului, Kievul trebuie să furnizeze cât mai repede posibil arme mai puternice, inclusiv tancuri de luptă și sisteme de apărare antiaeriană.

Multă vreme, Occidentul a sperat că, după o iarnă grea, pierderi militare și deteriorarea situației economice din cauza sancțiunilor, Moscova se va strădui să reducă conflictul și să înceapă să caute oportunități de instaurare a păcii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)