NATO ia în considerare organizarea de manevre militare de anvergură în țări din Europa de Est și Țările baltice

NATO ia în considerare organizarea de manevre militare de anvergură în țări din Europa de Est și Țările baltice
Foto: rt.com

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord ar putea desfășura manevre militare de anvergură în țări din Europa de Est și Țările baltice, a declarat comandantul misiunii NATO din Brunssum (Olanda), citat de TASS.

”Până acum am desfășurat manevre cu participarea a 25.000-40.000 de persoane numai în țările occidentale din NATO și îmi pot imagina că în viitor vom putea organiza astfel de acțiuni și în Europa de Est și Țările baltice”, a declarat generalul Hans-Lothar Domrose fără a menționa o dată la care aceste aplicații ar putea avea loc.

Generalul a mai declarat că NATO ”creează în prezent o forță de reacție rapidă cu efective între 5.000 și 7.000 de militari, care să poată să se deplaseze în zona de acțiuni militare în două-trei zile”, decizia de a crea această forță fiind luată în contextul crizei ucrainene. Forța de reacție rapidă va fi constituită pe o bază rotativă, urmând ca în statele flancului estic să fie pre-poziționate echipamente care vor putea fi folosite de această forță.

NATO a încercat să avertizeze în acest fel Rusia că nu va tolera nicio acțiune agresivă împotriva vreunuia dintre membrii săi.
 

Tags: