NATO: Rusia continuă eforturile de destabilizare a Ucrainei, recunoscând alegerile separatiştilor

NATO: Rusia continuă eforturile de destabilizare a Ucrainei, recunoscând alegerile separatiştilor

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia va recunoaște rezultatele alegerilor organizate de separatiștii din estul Ucrainei, dar „își continuă eforturile de a destabiliza” această țară, informează AFP.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat marţi că Rusia va recunoaşte rezultatele alegerilor legislative şi prezidenţiale organizate la 2 noiembrie de rebelii proruşi în regiunile controlate de ei în estul Ucrainei.

„Sperăm că alegerile vor fi organizate aşa cum s-a convenit şi noi vom recunoaşte, bineînţeles, rezultatele”, a declarat Serghei Lavrov în cursul unui interviu realizat de cotidianul rus Izvestia.

„Declaraţiile oficialilor ruşi, potrivit cărora Rusia va recunoaşte aşa-zisele alegeri arată că Rusia îşi continuă eforturile pentru destabilizarea Ucrainei”, a declarat secretarul general al NATO, într-un comunicat.

„Aliaţii din cadrul NATO şi, în general, comunitatea internaţională, au indicat clar că nu vor recunoaşte aceste aşa-zise alegeri separatiste”, a amintit el.

Ultima oră
16:07 - PSD: Vom ataca în justiție HG care introduce restricții disproporționate privind organizarea mitingurilor
15:56 - Nicuşor Dan: Nu știm câte rozătoare sunt în București, dar cred că numărul lor nu a crescut semnificativ față de anii precedenți / Ce spune Primarul General despre dezinsecție și deratizare (VIDEO)
15:49 - Comisia Europeană a descoperit noi nereguli la PNRR: Cheltuieli dubioase cu servicii de consultanță și lipsă de transparență
15:29 - Florin Cîţu cere demiterea directorului CFR Călători: Dacă lucra la Guvern, acum era acasă / Cătălin Drulă îi ia apărarea lui Ovidiu Vizante: Nu a dormit toată noaptea
14:59 - Un român plecat în vacanță în Grecia a parcat mașina chiar pe plajă. Ce s-a întâmplat cu autoturismul turistului și ce amendă a primit (VIDEO)
14:58 - Ana Maria Popescu (Brânză) a dat-o la pace cu ministrul Eduard Novak. Mesaj tranșant: „Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial”
14:49 - Inspector antifraudă, reținut de DNA pentru luare de mită în formă continuată
14:41 - Reacția Simonei Halep, după ce una dintre rivale s-a retras din tenis la doar 29 de ani
14:39 - Florin Cîțu, întrebat dacă rectificarea bugetară va fi adoptată cât timp va asigura el interimatul la Ministerul Finanțelor: „Nu e o condiție, dar mă ocup de ea” (VIDEO)
14:24 - Oana Roman a plecat în vacanță la Mamaia. Ceea ce a găsit pe plajă a dezamăgit-o profund: Nu mai e ce a fost (FOTO)