NATO: Rusia nu a retras militarii staționați la frontiera cu Ucraina

NATO: Rusia nu a retras militarii staționați la frontiera cu Ucraina
Foto: theguardian.com

Un oficial al NATO a anunțat, joi seară, că Alianţa Nord-Atlantică nu a constatat „mişcări masive şi semnificative” care să confirme anunţul preşedintelui Vladimir Putin privind retragerea a 17.600 de militari staţionaţi de-a lungul frontierei cu Ucraina, relatează AFP.

„Ne-ar fi plăcut să salutăm retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina, pentru că acest lucru ar fi fost un pas în direcţia cea bună. Dar, deocamdată, nu am observat mişcări majore şi semnificative de trupe”, a precizat oficialul militar NATO.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse staţionate la frontiera cu Ucraina. Potrivit Kremlinului, ordinul de retragere vizează 17.600 de militari implicaţi în ultimele în manevre în regiunea Rostov, situată în sudul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina.

„Există în continuare o forţă importantă şi capabilă, poziţionată la frontiera cu Ucraina; militarii şi echipamentele grele trebuie retraşi”, a subliniat oficialul NATO, cerând Rusiei să înceteze susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.

Tags: