Nava militară rusă, în flăcări în portul Sevastopol. Ar fi fost ținta forțelor ucrainene (VIDEO)

Nava militară rusă, în flăcări în portul Sevastopol. Ar fi fost ținta forțelor ucrainene (VIDEO)
Captură Video - NEXTA / Twitter

O navă militară a Rusiei a luat foc în portul Sevastopol, controlat de ruși. Aceasta ar fi fost ținta unui atac ucrainean.

Presa locală scrie că ar fi vorba de nava de patrulare Vasilii Bikov. Nava a intrat în dotarea forțelor navale ruse în decembrie 2018 și a luat parte la atacul rus din februarie asupra Insulei Șerpilor. Între timp, aceasta a fost recuperată de ucraineni.

Deocamdată nu a venit nicio reacție de la Moscova, dar nu ar fi prima oară când ucrainenii reușesc astfel de lovituri asupra flotei invadatorilor, principala reușită fiind distrugerea crucișătorului „Moscova”, nava amiral a rușilor în Marea Neagră.

Ucrainenii vor să recupereze Crimeea

Sevastopol e un oraș-port în peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014. Ucrainenii sunt deciși să recupereze Crimeea, la fel și toate teritoriile ocupate de ruși de la începutul invaziei, din 24 februarie.

„Primim capabilităţi anti-navă şi, mai devreme sau mai târziu, vom viza flota. Rușii vor trebui să părăsească Crimeea dacă mai vor să existe ca ţară”, a declarat Volodimir Havrilov, vice-ministru ucrainean al Apărării.

El a insistat că rușii „trebuie să plătească pentru agresiune”.

La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus o încetare a focului fără recuperarea teritoriilor ocupate de invadatori.

Zelenski a avertizat că o încetare a focului care să permită Rusiei să păstreze teritoriile ucrainene nu ar face decât să-i ofere Moscovei o oportunitate pentru a se reface și regrupa pentru următoarea rundă de lupte.

Urmăriți B1TV.ro și pe