Negociatorul rus Vladimir Medinski susține că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina: „Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”

Negociatorul rus Vladimir Medinski susține că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina: „Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”
Negociatorul rus Vladimir Medinski susține că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina: „Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”. Sursa Foto: Hepta/ Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Negociatorul rus Vladimir Medinski a transmis că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina şi garantat că acestea au fost suspendate din cauza Kievului, informează AFP.

Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina

„Suntem gata să continuăm dialogul”, a declarat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil cu negocierile cu Kievul, într-un interviu acordat televiziunii din Belarus.

„Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei”, a menționat Medinski, susținând că „mingea este în terenul lor”.

Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a precizat negociatorul rus.

Negocierile au avut loc după ce forţele ruse au intrat în Ucraina pe 24 februarie şi nu au reuşit să cucerească rapid capitala.

De asemenea, miniştrii de externe rus şi ucrainean s-au întâlnit în martie în Turcia, apoi delegaţiile s-au întâlnit la Istanbul, însă fără succes, potrivit sursei citate.

Negociatorul ucrainean Mykhaylo Podolyak a susținut marţi că discuţiile au fost „suspendate”, în timp ce Rusia şi-a reorientat şi relansat „operaţiunea specială” în estul Ucrainei.

Războiul se va încheia prin „mijloace diplomatice”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că războiul poate fi încheiat doar prin „mijloace diplomatice”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat unui canal de televiziune ucrainean.

În același timp, Dmitro Kuleba, ministrul de externe ucrainean, a precizat vineri că, după întâlnirea de la Istanbul, Rusia a început să „și piardă apetitul” pentru negocieri. Acesta a făcut o corelație: cu cât Rusia devine mai agresivă pe câmpul de luptă, cu atât negocierile devin mai puțin intense.

Urmăriți B1TV.ro și pe