Neînțelegeri între apropiații lui Putin: Ramzan Kadîrov și Dmitri Peskov se ceartă cine e mai patriot

Neînțelegeri între apropiații lui Putin: Ramzan Kadîrov și Dmitri Peskov se ceartă cine e mai patriot
Foto: captura video.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a intrat în dispute cu Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei și unul dintre aliații apropiați ai președintelui Vladimir Putin. Totul a pornit de la declarațiile privind cine este cel mai patriot.

Dispute între apropiații lui Putin

Jurnaliștii ruși l-au întrebat marți pe Peskov despre cum înțelege Kremlinul cuvântul „patriotism”, amintind de declarațiile recente ale acestuia asupra subiectului și răspunsul lui Ramzan Kadîrov față de ele.

„Nu există o dublă interpretare a cuvântului ‘patriotism’ și nu poate fi. Patriotismul este dragoste pentru patria ta și disponibilitatea de a face orice sacrificii pentru țara ta atunci când este necesar”, a răspuns Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

„Și bineînțeles, concurența în cine este mai patriot nu este probabil necesară, mai ales într-un asemenea moment în care trebuie să fim cu toții uniți, ceea ce, de fapt, se întâmplă prin țara noastră și față de președintele nostru, în condiții atât de grele încât cele cu care se confruntă în prezent”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că, în opinia sa, printre cei care au plecat se află atât inamici adevărați ai statului rus, cât și oameni „înșelați”.

Comentariile au fost taxate de Kadîrov care nu a ezitat să comenteze afirmațiile pe canalul său de Telegram:

„Nu știam dar se dovedește că, pentru a deveni patriot al țării tale, trebuie să critici acțiunile Rusiei, să pleci în străinătate zgomotos și jalnic, creând un buzz în jurul persoanei tale și apoi, când nivelul de confruntare politică va scădea, revii înapoi ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe