Cod roșu de alertă în Israel după o rachetă lansată din Gaza: Premierul Benjamin Netanyahu, evacuat și adăpostit într-un buncăr (VIDEO)

Cod roșu de alertă în Israel după o rachetă lansată din Gaza: Premierul Benjamin Netanyahu, evacuat și adăpostit într-un buncăr (VIDEO)
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Autoritățile israeliene sunt în stare de alertă după ce miercuri a fost lansată din Fâșia Gaza către orașul Ashkelon, aflat la 12 kilometri de enclava palestiniană. Aceasta a fost interceptată de către sistemul Iron Dome înainte de a produce vreo tragedie.

Aflat într-un eveniment in campania electorală chiar în Ashkelon, premierul Benjamin Netanyahu a fost rapid preluat de forțele de securitate și evacuat într-un adăpost al Armatei, conform Reuters.

Premierul Benjamin Netanyahu, evacuat și adăpostit într-un buncăr

Conform unei înregistrări video difuzate de postul de televiziune public Kan 11, un agent de securitate s-a apropiat de Netanyahu şi l-a informat despre existenţa unui cod roşu de alertă. Premierul israelian a salutat apoi adunarea formată din aproximativ 100 de alegători, membri ai Partidului Likud, după care a fost evacuat împreună cu soţia sa Sara.

„Un proiectil dinspre Fâşia Gaza având drept ţintă teritoriul israelian a fost interceptat de sistemul de apărare antirachetă „Domul de Fier”, a informat armata într-un comunicat scurt, în care se mai precizează că sirenele s-au declanşat în special în oraşul Ashkelon, unde avea loc întâlnirea la care participa Benjamin Netanyahu.

Atacul nu a fost încă revendicat, dar vine în contextul în care Jihadul Islamic, aripa armată a grupării palestiniene Hamas, a avut confruntări dure cu forțele armate israeliene în ultima perioadă.

O rachetă a fost lansată din Gaza către Israel