New York Times: O rețea occidentală de trupe de comando coordonează fluxul de arme în Ucraina. Agenți ai CIA operează în secret

New York Times: O rețea occidentală de trupe de comando coordonează fluxul de arme în Ucraina. Agenți ai CIA operează în secret
Kevin Schmid / unsplash.com/

Conform unui raport obținut de New York Times, comandouri din 20 de țări și  CIA sprijină Ucraina cu livrări de arme, respectiv  antrenează trupele Kievului, conform Der Tagesspiegel.

În războiul cu Rusia, armata ucraineană este din ce în ce mai dependentă de ajutorul SUA și de sprijinul  țărilor din Occident. Având nevoie tot mai mult de  aprovizionarea cu arme și pregătire pentru soldații de la Kiev.

O rețea occidentala de trupe de comando coordonează fluxul de arme în Ucraina

De asemenea,  conform NYT acestea  sunt conduse de o rețea secretă de comandă internațională, care ar implica forțele speciale și agențiile de informații din America.

Totodată, activitatea ar avea loc și în afara Ucrainei, mai exact în bazele din Germania, Franța și Regatul Unit, se mai arată în raportul specificat anterior. Cu toate acestea, rețeaua este activă și în Ucraina.

Încă de la începutul războiului președintele american Joe Biden, precum și alți șefi de stat, au afirmat mereu  că nu vor fi trupe americane sau NATO staționate în Ucraina.

În plus, Marea Britanie efectuează astfel de antrenamente, unele fiind desfășurate în Polonia. De exemplu, 60 de soldați din Ucraina au fost instruiți  cu lansatoare de rachete multiple din SUA, la baza americană de la Ramstein.

Agenți ai CIA operează în secret

Cu toate acestea,  există și agenți ai Agenției americane de informații externe care continuă să efectueze operațiuni în secret în Ucraina, în special în capitala țării, conform NYT. De exemplu,  ar fi coordonat o mare parte din cantitățile uriașe de date pe care SUA le schimba cu forțele din Ucraina.

De asemenea, unități de comando din alte țări NATO, se pare că operează și ele,  printre care se numără Marea Britanie, Franța, Canada și Lituania.

„Puține detalii au apărut despre activitățile agenților CIA sau ale comandourilor, dar prezența lor în țară – pe lângă personalul diplomatic care s-a întors după ce Rusia a renunțat la asediul asupra Kievului – indică amploarea efortului clandestin de ajutorare a Ucrainei în curs de desfășurare și riscurile pe care și le asumă Washingtonul și aliații săi”, relatează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest