Niciun plan de pace între Israel și Fâșia Gaza. Premierul Benjamin Netanyahu avertizează că operațiunilor militare sunt de parte de sfârșit

Niciun plan de pace între Israel și Fâșia Gaza. Premierul Benjamin Netanyahu avertizează că operațiunilor militare sunt de parte de sfârșit
Sursa foto: Hepta

Operațiunile militare împotriva palestinienilor continuă, avertizează premierul israelian Benjamin Netanyahu. Va mai dura o vreme până când lupta cu islamiștii Hamas dinFâșia Gaza vor înceta și acest moment nu se întrevede curând, spune oficialul.

„Eu am spus că vom genera pierderi grave pentru Hamas şi pentru alte grupuri teroriste. Plătesc deja şi vor continua să plătească scump. Nu s-a terminat încă…Liderii Hamas cred că pot scăpa de noi, însă nu pot. Îi căutăm peste tot și vom continua să facem acest lucru …Ne-au atacat în ziua noastră sfântă[Ziua Ierusalimului], ne-au atacat Capitala, au tras rachete în orașele noastre. Acumplătesc și vor continua să plătească un preț mare”, a declarat Benjamin Netanyahu, potrivittimesofisrael.com.

Între timp, trupele de luptă s-au deplasat de-a lungul graniței care se separă între Fâșia Gaza de Israel și pregătesc atacuri la sol.

Israelul a bombardat Gaza cu sute de atacuri aeriene devastatoare, încă de luni. Joi, armata a distrus și o a patra clădire cu mai multe etaje folosită de Hamas. Între timp, au început să izbucnească violențe și șla granițelecu Iordania și Liban.

Israel și Hamas se luptă de patru zile, în cel mai sever conflict dintre cele două părți din 2014. Cel puțin 103 palestinieni și opt israelieni au fost uciși.