Nicușor Dan: „Miza votului de duminică e să spunem stop corupției și să ducem Bucureștiul, și ca semnal România, către onestitate, către dreptate” (VIDEO)

Nicușor Dan: „Miza votului de duminică e să spunem stop corupției și să ducem Bucureștiul, și ca semnal România, către onestitate, către dreptate” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a susținut că și-a dorit în această campanie electorală ca el și contracandidata sa, Gabriela Firea, să vină în fața electoratului cu idei și soluții la problemele Bucureștiului. Din păcate, însă, PSD a preferat în loc să arunce cu mizerii și acuzații false, pentru a acoperi eșecurile administrației social-democrate în Capitală. Dan a precizat că această luptă nu e doar una pentru Primăria București și pentru rezolvarea problemelor grave ale Capitalei, ci mai ales o luptă pentru apărarea unor valori, atât de brutal încălcate de Firea și apropiații ei.

Nicușor Dan: Ce a încercat PSD să facă în campania aceasta a fost să acopere cu mizerie tot ce este în jur

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, joi, că și-ar fi dorit ca în această campanie electorală să poarte o confruntare de idei și argumente mai ales cu principala sa contracandidată, actualul Primar General, Gabriela Firea. Din păcate, însă, PSD a ales să împrăștie mizerii, acuzații nefondate și minciuni, într-o încercare disperată de a acoperi eșecurile administrației social-democrate în Capitală.

Dan a insistat, din nou, că informațiile conform cărora ar intenționa să taie subvențiile la transportul în comun și la căldură, odată ajuns Primar General, nu sunt decât niște minciuni.

„Din păcate, această încercare de a face o campanie onestă, pe date pe cifre, pe proiecte nu a avut loc în condițiile în care mi-am dorit-o. Răspunsul PSD-ului a fost un lanț de mizerii, de acuze, de acuzații nefondate, de fapt, din lipsă de argumente, ceea ce a încercat PSD-ul să facă în campania aceasta, a fost să acopere cu mizerie, tot ce este în jur, tot ce este în populație, sentimentul că toți sunt la fel.
Chiar în momentul acesta, continuă o serie de mii de telefoane mincinoase, în care oamenilor li se spune că va fi tăiată subvenția la căldură, că va fi tăiată subvenția la transportul public și toate minciunile de care am vorbit în timpul acestei campanii electorale”,
a declarat, joi, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a enumerat apoi alte câteva minciuni spuse de contracandidata sa, Gabriela Firea, de-a lungul campaniei electorale: „Primarul nostru ne spune că a început lucrările la Spitalul Metropolitan, când toți știm că nu este nimic acolo. Ne spune că a reabilitat kilometri de conductă, dar de ce atunci oamenii nu au apă caldă, că Guvernul este de vină că oamenii nu au apă caldă. Ea a făcut pentru trafic mai mult decât au făcut toți primarii de până acum și problema nu este că ai un primar foarte fanfaron, care se laudă cu lucruri pe care nu le-a făcut, problema este că ai un uriaș aparat de propagandă, care convinge părți importante din populație, că ce spune aceste primar este adevărat”.

Nicușor Dan: „Miza votului de duminică e să spunem stop corupției și să ducem Bucureștiul, și ca semnal România, către onestitate, către dreptate”

Nicușor Dan susține că această bătălia electorală e, de fapt, o luptă pentru apărarea unor valori

Tocmai de aceea, a ținut să sublinieze Dan, această bătălie electorală nu este doar pentru rezvolvarea problemelor Capitalei, ci și pentru apărarea unor valori: „De fapt, miza alegerilor de duminică este mai mult decât rezolvarea problemelor de viață ale bucureștenilor este vorba, de fapt, de o luptă de valori. Este vorba de o luptă între oameni. Mulți oameni din București, care doresc dreptate, care doresc onestitate, care doresc ca promovarea în funcție publică să se facă pe profesionalism și nu pe relații de gașcă și o lume care, temporar, a pus mâna pe resursele orașului, pentru care spiritul de gașcă este singurul care contează și care folosește aceste orașe pentru a ne spune că albul este negru și negrul este alb. (…) În orice societate există oameni, există instituții a căror ocupație este să împroaște cu rahat de jur împrejur, pentru a schimba valorile dintr-o societate. Ce este pericol, este când acești oameni și aceste instituții ajung să controleze, să influențeze majorități și, din păcate, suntem aproape de acel moment”.

„Este periculos când pentru segmente întregi de populație se schimbă sistemele de valori, când oamenii corecți sunt linșați mediatic și nulități zgomotoase, ca să nu spun panarame, devin repere și, din păcate, suntem aproape de acel moment și lupta pe care o ducem, acum, este aceeași luptă care s-a dus în anii 92-96, când oamenii se duceau pe drumurile lupte din România pentru a vorbi împotriva regimului Iliescu, este aceeași luptă pe care am dus-o toți, în 2017 – 2018, când era în pericol sistemul de justiție din țara asta”, a mai declarat candidatul Dreptei la Primăria Generală.

Nicușor Dan a ținut apoi să-i îndemne pe toții bucureștenii să iasă la vot pe 27 septembrie, ca efortul tuturor oamenilor care s-au mobilizat până acum să nu fie în zadar.

„Vreau să spun că în fiecare dintre acele lupte, aici, în București, oamenii s-au mobilat și prin mobilizarea lor, ei au învins și din respect pentru acele lupte, pentru acei oameni care au luptat și din respect și din prudență pentru energiile noastre, ca să nu fie risipite în lupte inutile viitoare, îndemn bucureștenii să iasă la vot. Pentru că putem prin votul de duminică și asta este miza votului de duminică să spunem stop corupției și să ducem orașul acesta, și ca semnal România, către normalitate, către onestitate, către dreptate, către speranțe reale. De aceea, îi rog pe bucureșteni să iasă la vot duminică și îi rog pe bucureșteni să voteze singurul candidat care are șanse să învingă această caracatiță PSD”, a mai declarat Nicușor Dan, candidatul PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei.

Ultima oră
23:27 - Boris Johnson: Certificatul verde va fi obligatoriu în anumite locuri / Frica de varianta sud-africană lovește Regatul Unit
23:22 - Radu Oprea: Alexandru Rafila le va prezenta joi președinților din coaliție propunerea legislativă privind certificatul COVID-19 (VIDEO)
23:01 - ONU se opune vaccinării obligatorii: „În niciun caz oamenii nu trebuie vaccinați cu forța”
22:56 - Marius Budăi: Ne propunem să depășim rata de ocupare de 70%, până în 2023 sau finalul lui 2023. Este un deziderat asumat și în fața Comisiei Europene
22:46 - Belarus va interzice importurile din alte țări ca răspuns la sancțiunile ce au fost aplicate de către Occident
22:33 - Alexandru Rafila: Ministerul Sănătății, foarte puțin funcțional. Trebuie să găsim o soluție să mobilizăm lumea din minister. Vreau să fac pe toată lumea să vină relaxată la serviciu
22:14 - Alexandru Rafila: Nu am discutat niciodată despre obligativitatea vaccinării. Reacția împotriva vaccinării se induce din cauza ideii de obligativitate
22:10 - Guvernul pregătește suprataxarea mașinilor vechi. Anunț de la Ministerul Mediului (VIDEO)
21:53 - Canada se alătură Statelor Unite și anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
21:52 - Sorin Cîmpeanu: În școli au stat șase luni 1,3 milioane de teste invazive nefolosite. Toată lumea a solicitat public achiziția de teste de salivă, iar acum că au venit se spune că e complicată și testarea aceasta… (VIDEO)