Noi controverse legate de numele candidaților PSD de la Constanța: Ce acuzații li se aduc fostului primar Decebal Făgădău și lui Daniel Georgescu, edilul din Limanu

Noi controverse legate de numele candidaților PSD de la Constanța: Ce acuzații li se aduc fostului primar Decebal Făgădău și lui Daniel Georgescu, edilul din Limanu

Social-democratul Decebal Făgădău, fost primar al Constanței și candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar legat de un abuz privind autorizarea unei construcții la mai puțin de 100 metri de plajă. Aspirant la o funcție în viitorul Parlament al României este și Daniel Georgescu, primarul localității limanu, al cărui nume fugurează pe locul 3, după cel al lui Făgădău, pe lista pentru Camera Deputaților, la Constanța. Jurnalistul Alexandru Cautiş a dezvăluit că și ediul din Limanu ar fi implicat în afaceri nu tocmai legale cu un teren de la malul mării.

Potrivit unui articol publicat pe site-ul plusinfo.org, Daniel Georgescu ar deține un pe ascuns un bar construit pe plajă, în stațiunea Vama Veche. Localul, care ar avea încasări de 160.000 euro într-un sezon estival nu apare în declarația de avere a primarului, dar furnizorii și localnicii nu ar fi străini de faptul că barul este al lui Georgescu.

Potrivit sursei citate, conform unei sentințe judecătorești din 2011, terenul pe care se află barul este identificat ca fiind domeniul public al statului.

„Abia în 2017, deci după șase ani de la sentință, Primăria Limanu a scos din inventarul comunei acel teren. Primar era în 2017 Daniel Georgescu. În 2020 însă, în plină pandemie, același primar PSD a trecut terenul CTD 466 din nou în inventarul comunei, fără a avea o bază legală, ba mai mult, ignorând cu bună știință sentința judecătorească din 2011. Pe parcursul verii 2020 pe terenul luat cu japca din domeniul public al statului român a fost amplasat și barul Unbar al primarului Georgescu.

Nu întâmplător această locație este singura din Vama Veche căreia primarul Georgescu i-a făcut publicitate pe propria lui pagină de Facebook. A făcut publicitate unui bar amplasat pe domeniul public ilegal, pe plajă, pe care îl deținea ilegal, nefiind asumat în declarația de avere. În momentul de față Prefectura Constanța a atacat în instanță hotărârea prin care primarul a trecut în 2020 terenul CTD 466 în inventarul comunei Limanu, deși știa foarte clar că este domeniu public, deoarece el însuși a luat în 2017 cunoștință de sentința judecătoreacă ce stipula acest lucru și tot el, în 2017, a pus-o în aplicare. Doar pentru trei ani, căci între timp, cum spuneam, a încălcat și sentința din 2011 și a ignorat și propria-i decizie din 2017”, notează Alexandru Căutiș.

Ultima oră
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”