Noi restricții în Anglia. Adunările publice mai mari de 6 persoane vor fi interzise începând cu data de 14 septembrie

Noi restricții în Anglia. Adunările publice mai mari de 6 persoane vor fi interzise începând cu data de 14 septembrie
FOTO: Pixabay.com

Pe teritoriul Angliei, adunările publice cu mai mult de 6 persoane devin ilegale începând de luni, 14 septembrie. Măsura a fost luată de către autorități în condițiile unei noi creșteri accelerate a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, scrie BBC.

Măsura interzicerii grupurilor mai mari de șase persoane, în spațiile publice vizează atât locurile închise cât și cele deschise, a anunțat guvernul britanic, potrivit sursei citate mai sus. Măsurile urmează să intre în vigoare la data de 14 septembrie 2020 și vor fi valabile doar pe teritoriul Angliei, nu și în celelalte state ce fac parte din Regatul Unit.

Locurile în care nu se aplică noua regulă

Excepție de regulă fac, potrivit sursei citate, locurile de muncă, școlile, nunțile și înmormântările. Pentru acestea este obligatorie respectarea măsurilor de distanțare și de siguranță, specifice pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2. Totodată, o excepție de la regulă o constituie și echipele sportive organizate.

Amenzi de până la 3.200 de lire

În cazul în care persoanele nu respectă noile reguli, acestea vor primi amenzi încadrate între 100 și 3.200 de lire. Lista oficială a excepțiilor va fi dată publicului de către guvernul de Londra, anunță BCC. Mai mult decât atât, până la acest moment, este cunoscut faptul că măsurile vizează persoanele din toate categoriile de vârstă.

„Trebuie să acționăm cât mai repedă pentru a opri răspândirea virusului. Vom simplifica și mai ales vom consolida regulile privind contactul social, făcându-le mai ușor de înțeles atât pentru populație, cât și pentru organele legii. Este esențail ca oamenii să respecte acum aceste reguli și să își amintească de elementele de bază: spălarea mâinilor, acoperirea feței, păstrarea spațiului față de ceilalți și efectuarea unui test pentru COVID-19, în cazul în care apar simptome”, a explicat premierul Boris Johnson, potrivit sursei citate mai sus.

În cursul zilei de miercuri, premierul Boris Johnson este așteptat să ofere detalii, în cadrul unei conferințe de presă. Grupurile mai mari de 7 persoane vor fi dispersate și amendate de forțele de ordine, a precizat Downing Street Nr. 10.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 Regatul Unit

De la începutul pandemiei, în Regatul Unit s-au înregistrat 352. 560 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar în total au decedat 41. 586 de persoane.

La rânsul său, premierul Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 și a fost internat într-un spital din Londra, în luna aprilie a acestui an. Prințul Charles, fiul Reginei a fost și el testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, în luna iunie.