Noi restricții în Austria, în contextul celui de-al doilea val de COVID-19. Se încearcă evitarea unei izolări complete

Noi restricții în Austria, în contextul celui de-al doilea val de COVID-19. Se încearcă evitarea unei izolări complete
Foto: hepta.ro/Abaca Press / AA/ABACA

Se înăspresc restricțiile în Austria, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus de pe teritoriul țării.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că noile reguli au scopul de a evita o nouă izolare, notează The Guardian.

Austria impune noi restricții pentru stoparea propagării virusului COVID-19

„Am spus la începutul săptămânii trecute că suntem la începutul celui de-al doilea val şi, dacă privim evoluţia din ultimele zile şi săptămâni, avem o creştere exponenţială a noilor cazuri. Am văzut numărul cazurilor dublându-se în ultimele două săptămâni”, a precizat şeful guvernului austriac.

Potrivit noilor restricţii, începând de luni, 21 septembrie, va fi permisă adunarea a cel mult zece persoane în spaţiile închise. Excepție fac funeraliile, ceremoniile religioase, activităţile educative care, la fel ca până acum, vor trebui să prezinte autorităţilor sanitare un plan de prevenire a răspândirii virusului.

Pentru spaţiile deschise, rămâne în vigoare limita de 100 de persoane.

Printre noile măsuri se numără şi purtarea obligatorie a măştii pentru clienţii barurilor şi restaurantelor atunci când aceştia nu stau la masă. În plus, consumaţiile nu vor fi permise decât la mese.

„Trebuie să reacţionăm acum pentru a evita o a doua izolare. Şi trebuie să reacţionăm acum nu doar pentru a atenua consecinţele sanitare atât cât este posibil, ci de asemenea pentru a diminua efectele negative asupra economiei şi a pieţei muncii”, a mai punctat Sebastian Kurz.
În consecință, ministrul de interne Karl Nehammer a anunţat că poliţia va înăspri controalele pentru respectarea strictă a măsurilor decise, inclusiv închiderea tuturor localurilor la ora unu noaptea şi purtarea măştii.

Potrivit celor mai recente date, Austria a ajuns la 780 de cazuri în ultimele 24 de ore, dintre care aproximativ jumătate în capitala Viena, declarată de autorităţile din Germania şi Belgia zonă de risc unde ar trebui evitate călătoriile.

Această „etichetă” a atras cu sine consecințe nefaste. „Unele hoteluri se vor închide temporar, altele se vor închide pentru totdeauna”, a declarat şeful comitetului turistic al capitalei austriece, Norbert Kettner.

Austria, număr record de infectări zilnice cu COVID-19 în ultimele 5 luni

Săptămâna trecută, Austria totaliza peste 660 de noi infectări cu COVID-19 în 24 de ore, un număr record în ultimele cinci luni, fapt ce a dus la înăsprirea regulilor.

Austriecii vor fi obligați să poarte măștile de protecție în mijloacele de transport în comun, magazine și școli, începând de luni, 14 septembrie.

Mai mult, 7 regiuni austriece (Viena, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Wiener Neustadt, Bezirk-Kufstein şi Schwaz din Tirol) au fost declarate zone galbene, cu risc mediu de transmitere a virusului.

Tags: