Rusia nu se lasă intimidată de sancțiunile lui Donald Trump: Ministrul de Externe dă asigurări că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizată

Rusia nu se lasă intimidată de sancțiunile lui Donald Trump: Ministrul de Externe dă asigurări că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizată
Foto: Serghei Lavrov și Vladimir Putin (sursă: hepta.ro)

Sancțiunile americane nu vor opri finalizarea gazoductului Nord Stream. Aceasta este asigurarea dată de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a susținut că statele europene sunt interesate de asigurarea securității energetice pe timp lung.

”Acesta (nr. proiectul) va fi finalizat în pofida tuturor acestor ameninţări. În primul rând sunt convins că europenii îşi înţeleg interesul comercial. În al doilea rând, sunt interesaţi în asigurarea securităţii energetice pe termen lung. Şi în al treilea rând, desigur, au fost umiliţi. Am auzit declaraţiile, inclusiv de la Berlin, care arată că partenerii noştri europeni au încă un simţ al demnităţii”, a spus Lavrov la emisiunea ” Marele joc”, difuzată de postul rus Channel One.

Lavrov a dat asigurări moderatorului emisiunii că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat ca şi TurkSteam, adăugând că TrukStream urmează să fie inaugurat în două-trei săptămâni.

Ministrul a mai afirmat că Rusia va răspunde cu certitudine sancţiunilor amerciane şi că le va lua în considerare în construirea relaţiilor cu Washingtonul.

”Vom răspunde sancţiunilor, dar într-un mod care să nu ne afecteze. Dar vom răspunde în mod sigur. Şi, desigur, vom ţine cont de ele la construirea relaţiilor noastre”, a spus Lavrov.

În opinia sa, este dificil de înţeles aprobarea a ceea ce a numit ”o lege a sancţiunilor din iad”, având în vedere că îi cunoaşte pe mulţi dintre politicienii din ambele camere ale Congresului.

”Nu m-am gândit niciodată că politicienii poate lua astfel de decizii, care nu îi onorează pe politicienii serioşi”, a subliniat Lavorv.

Vineri, preşedintele Donald Trump a semnat legea referitoare la apărarea naţională, care include sancţiuni împotriva proiectelor de gazoducte Nord Stream 2 şi TurkStream, alături de alte măsuri. Americanii au avertizat că prin acest gazoduct va crește dependența Europei de gazul rusesc ceea ce va duce la crește sporirea influenței Moscovei.

Urmăriți B1TV.ro și pe