Norvegia ar putea dărui un munte Finlandei pentru a sărbători împlinirea a 100 de ani de independență a finlandezilor

Norvegia ar putea dărui un munte Finlandei pentru a sărbători împlinirea a 100 de ani de independență a finlandezilor
Foto: agrupacionmz.es

 Un grup format din norvegieni a pornit o campanie care are ca scop ca țara lor să facă cadou un munte Finlandei, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de independeță a vecinilor din est.

Susținătorii campaniei arată că Finlanda nu are un relief muntos, iar Norvegia ar pierde o foarte mică parte din teriotoriu dacă ar dărui muntele Halti: 0.015 kilometri, potrivit The Telegraph.

Totodată, pentru ca masivul să treacă în interiorul frontierelor finlandeze, ar fi necesar ca granița dintre cele două țări să fie modificată cu 150 de metri la nord și 200 de metri la vest.

Muntele Halti nu este cel mai înalt vârf din Norvegia, dar, dacă autoritățile ar accepta cerințele norvegienilor, ar deveni cel mai mare munte din Finlanda. Menționăm că cea mai înaltă formă de relief din Finlanda este dealul.

”Acest lucru ar însemna un cadou din partea poporului norvegian și sunt sigur că ar fi apreciat de finlandezi”, a spus unul dintre inițiatorii campaniei, Bjorn Geirr Harsson.

Ministerul Afacerilor Externe din Norvegia a primit o scrisoare de la cei care au pornit campania. Însă, ei nu au primit, momentan, un răspuns din partea autorităților. Totuși, șefa Autorității norvegiene de Cartografiere sprijină acest proiect.

Urmăriți B1TV.ro și pe