Norvegia ia măsuri împotriva românilor cerşetori şi oameni ai străzii

Norvegia ia măsuri împotriva românilor cerşetori şi oameni ai străzii
Foto: Norvegia.net

Primăria capitalei Norvegiei, Oslo, va aloca circa 2,2 milioane de dolari pentru implementarea unor măsuri ce vizează cerşetorii şi persoanele fără adăpost, majoritatea români şi bulgari. Edilul oraşului cere de asemenea guvernului să iniţieze demersuri pentru revizuirea legislaţiei europene pentru ca orice vizitator să fie obligat să se înregistreze la sosirea în Norvegia, informează agenţia Xinhua, preluată de Știripesurse.ro.

Potrivit primarului din Oslo, Raymond Johansen, au fost elaborate 11 măsuri, printre ele numărându-se eliminarea taberelor ilegale, îmbunătăţirea funcţionării toaletelor publice şi sporirea efectivelor care asigură securitatea în staţiile de metrou, de autobuz şi de tramvai.

'Am fost sesizaţi că tot mai mulţi oameni se confruntă cu cerşitul agresiv. Unii s-au plâns şi de taberele instalate în zonele împădurite. Numai în anul 2016 am evacuat 166 de tabere ilegale', a declarat edilul oraşului Oslo, precizând că aceia vizaţi de respectivele plângeri sunt în principal români şi bulgari.

Primarul a mai declarat că guvernul norvegian şi poliţia trebuie să-şi asume mai multe responsabilităţi. El a cerut executivului să înceapă demersurile pentru revizuirea reglementărilor privind Spaţiul Economic European (SEE), astfel încât înregistrarea să devină obligatorie pentru toţi vizitatorii străini sosiţi în Norvegia.

Tags: