Noua tulpină de coronavirus „le bate pe celelalte în termeni de transmisie”. Ce au constatat autoritățile britanice

Noua tulpină de coronavirus „le bate pe celelalte în termeni de transmisie”. Ce au constatat autoritățile britanice
foto: Pixabay

Regatul Unit a instituit restricții mai aspre în replică la apariția unei tulpini noi de coronavirus, care se răspândește rapid în sud-estul Angliei, transmite Euronews. Prim-ministrul britanic Boris Johnson a precizat că această tulpină presupune o transmisibilitate de până la 70% mai mare comparativ cu celelalte variante, precum și că este responsabilă deja pentru peste 62% din cazurile de COVID-19 din Londra.

Autoritățile britanice, despre noua tulpină de coronavirus: „Le bate pe celelalte în termeni de transmisie”

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, anunța în premieră că există o nouă variantă de coronavirus – o mutație a virusului – în Londra și în sud-estul Angliei, în 14 decembrie, în Camera Comunelor.

„Analiza inițială sugerează că această variantă crește mai repede decât variantele existente”, avertiza Hancock, care preciza că noua tulpină ar putea fi responsabilă pentru creșterea rapidă a cazurilor în sud-estul Angliei, lucru pe care oficialii aveau să îl confirme în aceeași săptămână.

Hancock a afirmat că peste 1.000 de cazuri au fost depistate în 60 de zone diferite.

Maria Van Kerkhove, din Organizația Mondială a Sănătății, a declarat luni că, „până acum, nu avem nicio dovadă că această tulpină se comportă diferit”, însă oficialii britanici au explicat, sâmbătă, că este mai transimisibilă.

„Suntem conștienți de această variantă genetică raportată la 1.000 de indivizi în Anglia”, a menționat dr. Mike Ryan, directorul OMS pentru programele pe zona de urgențe. „Această variantă specială pare să fi devenit mai prevalentă în Regatul Unit”, a adăugat el, luni.

„Acest tip de evoluție sau mutații de genul acesta sunt de fapt destul de obișnuite”, a spus dr. Ryan.

Matt Hancock s-a arătat de părere că vaccinul anti-COVID-19 va fi eficient și împotriva noii tulpini.

Grupul consultativ referitor la amenințarea virusului respirator nou și emergent din Marea Britanie a concluzionat, într-o ședință din 18 decembrie, că este moderat încrezător că varianta britanică este substanțial mai transmisibilă decât celelalte variante.

Această variantă a apărut pentru prima oară în septembrie, iar până în noiembrie era responsabilă de pentru 28% dintre cazurile de COVID-19 din Londra. Până în săptămâna cu 9 decembrie, peste 62% dintre cazurile de COVID-19 din Londra.

„Prin urmare, ceea ce ne spune acest lucru este că această nouă variantă nu numai că se mișcă rapid, creșterea sa în termenii abilității sale de a transmite, dar devine varianta varianta dominantă. Le bate pe celelalte în termeni de tranmisie”, a declarat Sir Patrick Vallence, principalul consilier științific din Marea Britanie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo