Noua Zeelandă: Câine antrenat pentru detectarea explozibilor, împușcat pentru că scăpase în zona pistelor aeroportului din Auckland

Noua Zeelandă: Câine antrenat pentru detectarea explozibilor, împușcat pentru că scăpase în zona pistelor aeroportului din Auckland
foto: The Sydney Morning Herald

Autoritățile neozeelandeze au împușcat mortal un cățeluș care scăpase în zona pistelor de avioane și întârzia decolarea aparatelor de zbor de pe aeroportul internațional din Auckland. Cel puțin 16 curse interne și internaționale au suferit întârzieri din motive de siguranță, animalul fiind liber timp de trei ore pe pista celui mai aglomerat aeroport din Noua Zeelandă, informează Hotnews.

„Câinele era vizibil în durere și nu lăsa pe nimeni să se apropie, așa că s-a luat decizia de a-l împușca”, a declarat purtătoarea de cuvânt a aeroportului din Auckland, deși nu se știe cum de s-a ajuns la această observație, fiindcă un purtător de cuvânt al Serviciului de Securitate a Aviației din Noua Zeelandă a precizat că Era întuneric în timpul urmăririi, ei au încercat tot ce au putut, dar n-au reușit să ademenească animalul înapoi înăuntru. Cred că era doar speriat”.

Câinele era antrenat să detecteze substanțe explozive, fiind un hibrid de brac german și Bearded Collie. Un polițist a împușcat mortal câinele în vârstă de zece ani pe nume Grizz, deși nu se știe la ordinul cui și de ce nu s-au folosit tranchilizante în acest proces.