Numele „TRUMP” va fi dat jos de pe o clădire-simbol, localizată aproape de Casa Albă. Care este explicația

Numele „TRUMP va fi dat jos de pe o clădire-simbol, localizată aproape de Casa Albă. Care este explicația
Donald Trump// Sursa Foto: Hepta

Donald Trump este cunoscut pentru activitatea sa de președinte, show-urile TV în care a fost implicat de-a lungul timpului, dar și pentru afacerile sale. Printre cele mai renumite business-uri din lume se numără lanțul hotelier TRUMP, pentru care se anunță schimbări strategice.

Guvernul american va permite companiei fostului lider de la Casa Albă să vândă drepturile de administrare a unui hotel de lux din Washington unei filiale a unui alt lanț hotelier puternic, Hilton. Astfel, în curând „TRUMP” va fi dat jos de pe o clădire care a servit drept punct de atracție în timpul administrației republicane, informează The Washington Post.

Clădirea va fi administrată ca hotel Waldorf Astoria. Acordul dintre Organizația Trump și CGI Merchant Group, companie de investiții din Miami, a fost aprobat deja de Administrația Serviciilor Generale din SUA.

Câți bani va încasa Donald Trump, în urma tranzacției

Trump International Hotel se află într-o fostă clădire a poștei, la doar patru străzi de Casa Albă. Hotelul a servit drept punct de adunare pentru susținătorii politicianului și omului de afaceri, respectiv pentru oficiali guvernamentali din străinătate, în timpul administrației Trump.

Fostul președinte al SUA, care a anunțat că va candida din nou în 2024 pentru Casa Albă, a vândut drepturile de administrare a proprietății de la Washington pentru aproximativ 375 de milioane de dolari. Astfel, Trump ar putea obține un profit de 100 de milioane de dolari.

Democrații lui Joe Biden critică mutarea lui Donald Trump. Ei au cerut anularea contractului, pentru că celebrul afacerist i-ar fi oferit o imagine înșelătoare clădirii, în perioada în care a fost președinte. Guvernul i-a închiriat proprietatea lui Trump în 2013, înainte ca acesta să devină lider la Washington.

Urmăriți B1TV.ro și pe